nieuws

Amsterdams wethouder Stadig moet blijven

bouwbreed Premium

Wethouder D. Stadig van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening mag verder bouwen aan Amsterdam. De leden van de PvdA willen hem en niemand anders bij de ontwikkeling van de Zuidas, de inrichting van IJburg en de herstructurering van Amsterdam-Zuidoost. Op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat hij alsnog op een derde plaats, na Kamerlid Rob Oudkerk en Hannah Belliot, nu nog stadsdeelvoorzitter in Zuidoost.

De kandidaatstellingscommissie vond het na een wethouderschap van acht jaar meer dan genoeg, maar het afdelingsbestuur kwam te hulp door Stadig op nummer vijf te zetten. Vervolgens hield burgemeester Cohen zijn burgers voor te hechten aan bestuurlijke continuïteit. Uiteindelijk gaven de massaal opgekomen leden de doorslag. Een van hen had zelfs bij het standbeeld van Wibaut gebeden. Ook doorgaans kritische woonconsumenten waren het roerend met elkaar eens.

Reageer op dit artikel