nieuws

Akkoord over nieuw ziekenhuis Schiedam

bouwbreed Premium

Na lang touwtrekken is een akkoord bereikt over de bouw van het nieuwe streekziekenhuis Vlietland in Schiedam. Het ziekenhuisbestuur en het Schiedamse college van burgemeester en wethouders zijn het erover eens dat het hospitaal toch het beste in Schiedam-Nieuwland kan komen. Uiterlijk najaar 2002 gaat de eerste paal de grond in.

Omwonenden keerden zich tegen de bouw van het ziekenhuis in dit deel van Schiedam vanwege de verwachte verkeersoverlast. De gemeente Schiedam denkt nu dat het plan daarop is aangepast. Zo komt er parkeergelegenheid op de plek waar nu nog sportvelden liggen.

De rechter bepaalde in oktober dat het ziekenhuisbestuur zaken moest doen met de gemeente Schiedam. De Raad van Bestuur van Vlietland wilde eerder dit jaar in zee gaan met buurgemeente Vlaardingen omdat men dacht daar sneller te kunnen beginnen met bouwen.

Reageer op dit artikel