nieuws

Zwolle mag gebouw Wavin slopen

bouwbreed Premium

De gemeente Zwolle mag het Wavin-gebouw slopen. Dit heeft de Zwolse rechtbank bepaald. Architect E.J. Jelles spande een procedure aan om de sloop te voorkomen. Hij beriep zich daarbij op het auteursrecht.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Zwolle komt de uitspraak niet als een verrassing; “We hadden niets anders verwacht.”

De gemeente wil het Wavin-gebouw slopen omdat het andere plannen heeft met de locatie. Volgens de woordvoerder kan dit niet in het bestaande pand worden gerealiseerd. Toen bleek dat renovatie duurder was dan slopen, besloot de gemeente voor dit laatste te kiezen. Op de locatie komt een woonzorgcomplex met 150 woningen, appartementen en aanleunwoningen.

De architect ontwierp het Wavin-gebouw eind jaren zestig. Het is volgens Jelles een tijdloos en functionalistisch gebouw dat behoort tot de stroming structuralisme. Het is het eerste kantoorgebouw dat de architect ontwierp en hij is er nog altijd trots op.

Reageer op dit artikel