nieuws

Werf isoleert vakantieschip met Armacell

bouwbreed

Circa 150 kilometer leiding is verwerkt in de Radiance of the Seas van de Amerikaanse reder Royal Carribean International. Zo bleef weinig ruimte over om isolatiematerialen te monteren in het cruiseschip van ruim 90.000 brutoregisterton.

Monteurs van de werf Meyer in het Duitse Papenburg maakten het ‘huisisoleerder’ Bittner uit Wardenburg evenwel gemakkelijk door de leidingdragers NH/Armafix van Armacell te gebruiken. Bij het isoleren van de leidingen worden de dragers verlijmd met het materiaal van de slangen.

De koelleidingen van de luchtverversingsinstallaties zijn voorzien van het NH/Armaflex. Dit isolatiemateriaal van Armacell beschermt de leidingen tegen de hoge luchtvochtigheid en beperkt het energieverlies.

De airconditioning telt 336 installaties die per uur zo’n 3 miljoen kubieke meter lucht transporteren en zo de binnentemperatuur op 23 graden Celsius houden. Meyer laat het zusterschip Brilliance of the Seas op dezelfde wijze isoleren.

Reageer op dit artikel