nieuws

Vuil- en vetwerende tegels van Steinzeug

bouwbreed Premium

Vuil, bacteriën en vet kunnen zich niet meer vastzetten op tegels, dankzij het nieuwe systeem Hydrotect, dat Deutsche Steinzeug gaat invoeren bij alle geglazuurde producten. Een voorproef hiervan viel te zien in Bologna tijdens de sanitair- en tegelbeurs Cersaie.

Al eerder kwam concurrent Villeroy en Boch met een beschermende laag die tegels vuil- en bacteriënwerend maakte. Hydrotect gaat echter nog een stapje verder en biedt een oplossing tegen graffiti op wandbekleding. In plaats van een druppelvorming die over het vuil heenrolt, ontstaat een dunne waterfilm die gemakkelijker van het oppervlak afloopt, samen met de verontreiniging. De speciale vloeistof die dit bewerkstelligt, wordt in de afkoelfase van de net gebakken tegel aangebracht. Daarna versmelt deze onder hoge temperatuur met het glazuur.

Dankzij dit procédé kunnen alle soorten vervuiling later worden weggewassen met water. De aangebrachte toevoeging functioneert als een katalysator en zorgt ervoor dat onder invloed van licht telkens vanuit het oppervlak zuurstof vrijkomt. Dit werkt reinigend voor de meest hardnekkige stoffen en doodt bacteriën.

Deutsche Steinzeug Nederland, telefoon (030) 2483000.

Reageer op dit artikel