nieuws

VOBN in geweer tegen betoncentrale

bouwbreed Premium

De Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten (VOBN) en het bedrijf Albeton zijn het niet eens met de vergunning voor Deto Beheer BV in Amsterdam. Dinsdag is de zaak behandeld bij de Raad van State.

Deto exploiteert aan de Zuider IJdijk een betonmortelcentrale. In deze zaak, waarin een VOBN-lid strijdt tegen de potentiële concurrentie van een niet-lid, wil de VOBN voorkomen dat het bedrijf in werking blijft.

Daarom is in een versnelde procedure geëist dat de vergunning voorlopig vernietigd wordt. De VOBN wijst erop dat de vergunning eerder werd afgekeurd.

De gemeente zegt dat de vergunning weliswaar niet rond is, maar inhoudelijk in orde is bevonden. “Deto werkt volgens deze vergunning. Er is geen sprake van oneerlijke concurrentie, want Deto moet tenminste dezelfde milieu-investeringen plegen”, aldus de gemeente.

De uitspraak is binnen zes weken.

Reageer op dit artikel