nieuws

Tweede filmfestival over architectuur

bouwbreed Premium

In Rotterdam begint morgen de tweede editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFR). Cinerama, Lantaren/Venster, het NAi en het Berlage Instituut presenteren tot en met woensdag 7 november films, documentaires, installaties en lezingen met als onderwerp de raakvlakken van film en architectuur.

AFR opent het festival met een vertoning van de volledig gerestaureerde versie van Metropolis (F. Lang). Verder wordt een groot aantal filmklassiekers rond het thema ‘film en architectuur’ getoond, naast onder meer films in het kader van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.

Architectuur is lang niet altijd het onderwerp, maar vormt in alle gevallen een wezenlijke onderdeel in de films. Extra aandacht is er voor Nederlandse architectuurdocumentaires.

Reageer op dit artikel