nieuws

Toch woningen bij Zuidlaardermeer

bouwbreed Premium

De gemeente Tynaarlo kan 25 woningen bouwen aan de zuidkant van het Zuidlaardermeer doordat er overeenstemming is bereikt met een daar nu gevestigd agrarisch bedrijf. Het bedrijf wordt verplaatst naar een locatie in de gemeente Borger-Odoorn. Daardoor komt er zo’n 50 hectare grond vrij waarvan 8 hectare is bestemd voor woningbouw.

De provincie Drenthe, de gemeente Tynaarlo en de Dienst Landelijk Gebied zijn reeds langer in gesprek met de bewuste agrariër. Nu zijn partijen tot een principeovereenkomst gekomen. Door de verplaatsing kunnen er niet alleen woningen worden gebouwd, ook ontstaan er mogelijkheden voor toeristische initiatieven. Het grootste deel van de vrijgekomen grond, 30 hectare, krijgt echter een natuurbestemming. 5 hectare wordt ingezet voor kavelruil en voor 6 hectare is nog geen bestemming gevonden.

Om de bouw van de 25 woningen mogelijk te maken, wil Tynaarlo een deel van het contingent voor de woonkern Zuidlaren overhevelen naar De Groeve.

Reageer op dit artikel