nieuws

Succes dwingt Ikea tot verdubbeling

bouwbreed Premium

Ikea verdubbelt de locatie in Groningen. De interieurketen steekt 110 miljoen gulden in de bouw van een complex op het nabij de huidige onderneming gelegen Veemarktterrein.

De uitbreiding is nodig vanwege de onverwacht grote belangstelling in Noord-Nederland voor de Ikea-vestiging aan het Sontplein. In 1997 opende de vestiging de deuren als een midizaak. Als snel bleek de winkel veel te klein en dus wordt er sinds 1999 over uitbreiding gesproken. “Op de huidige locatie is dat niet mogelijk omdat we daar door een gasleiding slechts beperkt kunnen groeien”, vertelt storemanager B. van Hoof.

Samen met de gemeente Groningen koos Ikea voor het 6 hectare metende Veemarktterrein als nieuwe vestigingsplaats. “Groningen wil ons dolgraag voor de stad behouden. De Veemarkt wordt niet meer als zodanig gebruikt en de gebouwen komen in juni leeg te staan. Die worden dan meteen gesloopt, zodat het terrein bouwrijp kan worden gemaakt. In september slaan we de eerste paal en een jaar later is het complex klaar.” Bij voltooiing is de vestiging op Amsterdam na de grootste in Nederland.

Reageer op dit artikel