nieuws

Station Bijlmer wordt Bijlmer/Arena

bouwbreed Premium

Het nieuw te bouwen station in Amsterdam-Zuidoost krijgt de naam Bijlmer/Arena. Werhouder Stadig maakte de naamswijziging bekend bij de formele start van de komende bouwfase.

De komende zes jaar wordt stapsgewijs gewerkt aan de stationsfundering, de perrons en de dakconstructie. Het station krijgt een opvallende kap met een lengte van 200 meter en een hoogte oplopend tot 30 meter. Het ontwerp is vervaardigd in een gezamenlijk ontwerpatelier van Arcadis Architecten uit Amersfoort en het Londense bureau Nicholas Grimshaw & Partners. Het eerste deel van de bouw, de betonconstructie, wordt uitgevoerd door aannemer Besix.

Het nieuwe station is onderdeel van de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht. Ter plekke wordt het aantal sporen uitgebreid van vier naar acht. Het station Bijlmer/Arena behoort straks tot de tien grootste van Nederland.

Reageer op dit artikel