nieuws

Sloop portierswoning Olympisch Stadion

bouwbreed Premium

De portierswoning bij het Olympisch Stadion in Amsterdam wordt binnenkort toch gesloopt. Dat gebeurt selectief, alle bijzondere delen van het pandje worden opgeslagen om in de toekomst eventueel de woning op een andere locatie te kunnen herbouwen. Volledige verplaatsing van het huisje zat er niet in.

Dit heeft het stadsdeel Oud-Zuid bekendgemaakt. Stichting Olympia Sirene was met het idee gekomen het monumentale pandje in de oude staat tijdelijk te verplaatsen. Het stadsdeel stemde daarmee in op voorwaarde dat de stichting 500.000 gulden bij elkaar zou krijgen voor de definitieve plaatsing en restauratie van het huisje. Het Gemeentelijk Grondbedrijf moest opdraaien voor de kosten van de tijdelijke verplaatsing. Volgens Oud-Zuid en een accountantskantoor heeft Olympia Sirene het benodigde geld niet bij elkaar gekregen.

Een woordvoerder van de stichting zegt dat het accountantskantoor dat hij heeft aangeschreven, een andere conclusie trekt. “We kunnen dat bedrag van 500.000 gulden wel garanderen”, aldus de woordvoerder. Het Gemeentelijk Grondbedrijf wilde de tijdelijke verplaatsing financieren uit de grondexploitatie, maar hier stak wethouder Stadig een stokje voor. Alleen de kosten voor de demontage van het huisje kunnen uit dit potje betaald worden, aldus Stadig.

Reageer op dit artikel