nieuws

Rechter buigt zich over baggerfusie

bouwbreed

De Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof gaat zich volgende week buigen over de tijdelijke schorsing van de baggerfusie tussen HBG en Ballast Nedam. Als de fusie uit de ijskast wordt gehaald, is de baggerstrijd definitief ten einde.

Daarmee komt de rechter tegemoet aan het verzoek van de directie van HBG, die haast wil maken met de baggerfusie.

Eind vorige week pleitte de commissie-Arentsen HBG vrij van wanbeleid in de baggerstrijd met Boskalis en Heijmans. Daardoor is het onwaarschijnlijk geworden dat de rechter het verzoek honoreert van een groep boze HBG-aandeelhouders. De beleggers zien liever dat HBG zijn baggerdivisie verkoopt aan Boskalis; de bouwactiviteiten zouden vervolgens kunnen worden samengevoegd met die van Heijmans. De aandeelhouders stapten naar de Ondernemingskamer toen HBG aangaf samen te willen werken met Ballast Nedam. Hangende de rechtszaak zette de rechter de baggerfusie in de ijskast.

De Ondernemingskamer moet nog uitspraak doen in de zaak tussen de aandeelhouders en HBG, maar dat vonnis wordt ingehaald als de rechter binnenkort de baggerfusie uit de ijskast haalt.

Reageer op dit artikel