nieuws

Rapport Uneto beveelt verbetering huisnet aan

bouwbreed Premium

De Unie van elektrotechnische ondernemers (Uneto) uit Zoetermeer beschrijft in een rapport hoe de huisinstallatie van een eengezinswoning, appartement en aanleunwoning ‘levensloopbestendig’ kan worden gemaakt.

De modellen gaan uit van de eisen aan comfort, veiligheid en flexibiliteit, zoals beveiliging tegen brand en inbraak, de babykamer die in de loop van de jaren in een tienerkamer en vervolgens in een hobbykamer verandert.

Het rapport ‘Installaties voor een levensloopbestendige woning’ geeft volgens Uneto een blauwdruk voor dergelijke aanpassingen. Elk model is een volledig uitgewerkte technische en functionele omschrijving van de woninginstallatie waarin rekening is gehouden met de informatie uit ‘Het standaard huisnetwerk’ en het ‘Handboek Woonkeur’.

Levensloopbestendig betekent dat de technische infrastructuur aanwezig is voor het gebruik van alle mogelijke toepassingen tijdens de levensduur van de woning, zonder ingrijpend hakken en breken. Uneto sluit zo aan op het duurzaam bouwen-beleid van VROM.

Reageer op dit artikel