nieuws

Proef met dimmers in straatverlichting

bouwbreed Premium

De gemeente Groningen en de Regiopolitie starten binnenkort een proef met dimmers in de straatverlichting in een aantal straten in de binnenstad. Doel van dit Intelligent Lichtmanagement Systeem (ILS) waarbij naast een dimmer ook een speciale chip wordt ingebouwd, is om de veiligheidscamera’s in het centrum beter zicht te geven en om tijdens speciale gelegenheden of evenementen in de binnenstad de lampen gemakkelijker te kunnen dimmen of uitschakelen.

De normale straatverlichting in Groningen is al uitgerust met het heldere witte licht in plaats van met de gele lampen. Er ontstaat echter soms nog over- of onderbelichting op de beelden van de beveiligingscamera’s. Met het ILS is de belichting beter te regelen.

Groningen trekt 70.000 gulden uit voor deze proef.

Reageer op dit artikel