nieuws

Ooms verwarmd met energie uit Dorpsweg

bouwbreed

Ooms Avenhorn Groep verwarmt zijn vier nieuwe kantoorgebouwen in Scharwoude met energie uit het wegdek van de Dorpsweg. Vrijdag is de eerste paal van het complex geslagen. Ooms deed dit al eerder in het asfalt van zijn parkeerplaats. Daarmee worden een kantoor en een laboratorium verwarmd. In Scharwoude wordt 2200 vierkante meter van het wegdek van de Dorpsweg tot collector omgebouwd. Het asfalt absorbeert energie van de zon. Die wordt in de bodem opgeslagen en via een buizenstelsel gebruikt voor het verwarmen van de gebouwen. In de winter kan bovendien het wegdek worden verwarmd, om ijzel en schade door opvriezen te voorkomen.

Het systeem kost tweeëneenhalf miljoen gulden. De Provincie Noord-Holland geeft een subsidie van 400.000 gulden.

Reageer op dit artikel