nieuws

Olde Rikkert start door onder huidig management

bouwbreed

Aannemerij Olde Rikkert uit Oldenzaal is overgenomen door het huidige management. Leiding aan het bedrijf met 110 vaste medewerkers geeft algemeen-directeur M. Greven, geflankeerd door technisch directeur G. van Enk, technisch-adjunct W. Clemens en financiële man B. Wolferink.

“Vader Gerrit Olde Rikkert ziet in de overdracht van de aandelen de beste voorwaarde om voor het personeel de continuïteit te garanderen. Samen met zoon Ludwig verlaat hij het bedrijf”, aldus directeur Greven.

Familiebedrijf Olde Rikkert is in oorlogsjaar 1940 opgericht door grondlegger Gerrit Olde Rikkert. Vanuit standplaats De Lutte werden enkele kerken en tal van boerderijen gebouwd. In 1967 begon broer Ben in Lelystad een nevenbedrijf dat in de Flevopolder vlot tientallen startende boeren aan onderdak hielp.

Momenteel heeft Olde Rikkert vestigingen te Oldenzaal. Almere, Zwolle, Zeewolde, Harderwijk (aannemerij De Vroom) en Elburg (bouwbedrijf Klaassen). De groep met 55 miljoen gulden omzet richt zich zowel op utiliteit als woningbouw. Tot het programma behoren eveneens renovatie, onderhoud en projectontwikkeling. Zo heeft Olde Rikkert in het dorpscentrum van Glanerbrug een inbreidingsproject in handen van 52 woningen en worden in Oldenzaal voor 8 miljoen gulden appartementen gebouwd.

Winkelvloer

In Almere begint Olde Rikkert volgend jaar aan vijftig woningen en twaalf appartementen. In de stad wordt de laatste hand gelegd aan het toevoegen van 15.000 vierkante meter winkelvloer aan centrum Doemere. Op het vliegveld van Lelystad verschijnen dertien nieuwe hangars.

Directeur Greven: “De orderportefeuille is goed gevuld. De tijd van uitdelen ligt achter ons maar er is werk voldoende. Hooguit duurt het binnen krijgen van de opdrachten iets langer”.

Reageer op dit artikel