nieuws

Nieuwe knikdumpers met grotere bakinhoud

bouwbreed Premium

Na de 35- en 40-tons versies van de D-serie knikladers van Volvo zijn nu ook de 25- en 30-tons versies in het land. De laadcapaciteiten voldoen niet helemaal aan de nummering (respektievelijk 24 en 28 ton), maar ze zijn door de grotere bakinhoud wel groter dan hun voorgangers in de C-serie. De D-serie kent naast een veel moderner uiterlijk ook diverse verbeteringen: snellere kieptijden, verbeterde remsystemen, minder onderhoud, beter zicht vanuit de cabine en een schonere motor.

De dumpers hebben een uniek laad- en lossysteem. Zodra de dumper laadt of lost, zet de machinist door een knop de transmissie in neutraal en activeert hij de remmen. De machines hebben een dieselmotor van Volvo met een hoog koppel bij een laag toerental. De dumper trekt daardoor beter op.

Reageer op dit artikel