nieuws

NIDO-Sprongprijs toegekend aan ECN voor zuinige ict-woning

bouwbreed

De Sprongprijs 2001 is toegekend aan het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten. Het centrum ontving de prijs ter waarde van 1 miljoen gulden voor het voorstel ‘In eigen omgeving oud worden; duurzaam voor de mens en duurzaam voor het milieu’.

De prijs stelt ECN in staat woningen met ict aan te passen. Daardoor kunnen ouderen langer zelfstandig wonen en verbruiken de woningen bovendien minder energie.

De prijs is afkomstig van het Nationaal Initiatief Duurzame Ontwikkeling (NIDO). J. Kester en W. Gilijamse van het ECN hebben het winnende voorstel ingediend. Er zal speciaal gekeken worden naar de extra voorzieningen die met informatie- en communicatietechnologie kunnen worden bereikt.

Reageer op dit artikel