nieuws

Lekvrije transportpomp

bouwbreed

Lekvrije proces- en transportpompen zoals bijvoorbeeld de verfindustrie die gebruikt kunnen soms drooglopen. Verder levert onder de noemer Air Barrier pompen zonder dit manco.

Deze AB-serie is uitgevoerd met een magnetische, synchrone koppeling in combinatie met een gasverzegeling en is gebouwd volgens ANSI norm B73.1. De pompen kunnen tot 40 gewichtsprocent vaste delen verpompen. De mogen maximaal 3 millimeter meten.

Drooglopen is voor de lekvrije centrifugaalpompen geen probleem, omdat er geen (proces-)vloeistof in het magneetgedeelte aanwezig is. Dankzij een zirconium achterhuis worden eventuele wervelstroomverliezen geëlimineerd.

Het pomphuis is standaard onder meer leverbaar in een RVS 316 uitvoering en op bestelling onder meer in titanium. De O-ring is uit Teflon gemaakt. De flenzen komen standaard overeen met 150# RF ANSI en optioneel met 300# RF ANSI. Een DIN-uitvoering komt op aanvraag. De maximale capaciteit beloopt 300 kubieke meter per uur bij een maximale opvoerhoogte van 150 meter.

Verder, Vleuten, 030-6779230.

Reageer op dit artikel