nieuws

Kværner van de ondergang gered

bouwbreed Premium

De noodlijdende Brits-Noorse scheeps- en installatiebouwer Kværner lijkt van de ondergang te zijn gered. Het bedrijf maakte gisteren bekend met grootaandeelhouder en concurrent Aker Maritime een akkoord te hebben gesloten over een gedeeltelijke fusie en een kapitaalinjectie via de uitgifte van nieuwe aandelen. De directie van Kværner voelde meer voor een plan van de Russische aandeelhouder Yukos Oil. De Russen hebben dat nu ingetrokken en steunen het akkoord met Aker. Yukos heeft een belang van 22 procent in Kværner, Aker bezit 25 procent.

Omdat de belangrijkste olie- en gasvelden in de Noorse wateren velden tot ontwikkeling zijn gebracht, is er veel minder werk. Maar het grootste probleem voor Kværner is de schuldenlast van het in 1996 overgenomen Britse bedrijf Trafalgar House.

Reageer op dit artikel