nieuws

Hydro Building Systems en concurrent Technal samen

bouwbreed Premium

Norsk Hydro Building Systems, onderdeel van de Noorse multinational Norsk Hydro, slaat zijn slag op de markt voor op aluminium profielen gebaseerde bouwsystemen met de inlijving van de Franse concurrent Technal.

De Noren stellen dat ze met de aankoop globaal gezien een leidende positie gaan innemen in het bedoelde bouwmaterialensegment.

De transactie, die de mededingingsautoriteiten nog moet goedkeuren, vergt van Norsk Hydro (oliewinning, petrochemie en non-ferrometalen) een investering van in totaal 116 miljoen euro (krap 256 miljoen gulden). In dit bedrag is begrepen de overname van een schuldenlast ter waarde van 43 miljoen euro (94,75 miljoen gulden).

Technal, tot dusver eigendom van een investeringsmaatschappij en hoofdkantoor houdend in Toulouse, vervaardigt een breed assortiment aluminium profielen voor toepassing in onder meer deuren, ramen en gevels. Daarmee draaide deze onderneming vorig jaar een omzet van 245 miljoen euro (540 miljoen gulden) met 1560 medewerkers. Na integratie met Norsk Hydro Building Systems zijn de fusiepartners van de partij met productie- en verkoopactiviteiten in meer dan twintig landen en in totaal 3200 medewerkers.

Volgens manager Jan Frederik Meling van het Noorse bouwmaterialenbedrijf is het de bedoeling dat de merknaam Technal verder wordt ontwikkeld naast de eigen merknamen Wicona en Domal van Hydro Building Systems zelf.

Reageer op dit artikel