nieuws

Hochtief voornamelijk succesvol in Frankfurt

bouwbreed Premium

Hochtief heeft afgelopen weken voor bijna 290 miljoen euro nieuwe orders in de boeken geschreven. De bouwer uit Essen is vooral succesvol in de regio Frankfurt, waar de concurrenten Philipp Holzmann en Wayss & Freytag hoofdkantoor houden.

In de stad aan de Main begint Hochtief aan de bouw van twee kantoren. In uiterlijk zestien maanden verrijst aan de Junghofstraat een negen etages tellend complex met drie onderaardse verdiepingen. Het kantoor van 77 miljoen euro zal onderdak bieden aan 1200 werknemers. In stadsdeel Niederrad bouwt Hochtief een zeven verdiepingen tellende, rondom een binnenhof gesitueerde, Campus met parkeerdek. Kosten voor de opdrachtgever van het complex ter grootte van vijf voetbalvelden: 47 miljoen euro.

Dankzij de goede ervaringen met de Amerikaanse dochtermaatschappij Turner, ontving het concern uit Essen van Fidelity Investments de opdracht om tegen de flanken van het Taunusgebergte in Kronberg voor 47 miljoen euro villa Mumm op te knappen. Tot het project behoort naast renovatie van de oude villa uit 1911 de bouw van een acht verdiepingen hoog kantoor.

In het Beierse Kempten zijn de werkzaamheden begonnen voor het forum Allgäu. Binnen twee jaar wordt een inkoop- en beleveniscentrum neergezet met een oppervlakte van 95.000 vierkante meter. Bouwheer is ECE Projectmanagement, dat al veel vaker in opdracht van Hochtief projecten uitvoert.

In Berlijn levert Hochtief uiterlijk over een jaar Südpalais Leipziger Platz op. In het gebouw komt 11.600 vierkante meter huurruimte beschikbaar. Op de begane grond ontstaan winkels en horecavoorzieningen. Boven het kantoordeel zijn woningen gepland.

Te Lauchhammer, plaatsje in de Duitse deelstaat Brandenburg, gaat Hochtief voor 32 miljoen euro aan de slag met de bouw van een fabriek voor rotorbladen van windturbines. De twee productiehallen hebben een gezamenlijke lengte van 625 meter.

Reageer op dit artikel