nieuws

Heerlen bouwt nieuw bedrijfsgebouw

bouwbreed Premium

De gemeente Heerlen gaat in de zomer van volgend jaar beginnen met de nieuwbouw van bedrijfsgebouwen van de dienst Openbare Werken. De nieuwbouw, waartoe het college van B en W besloten, gaat 12 miljoen gulden kosten.

Het nieuwbouwcomplex komt aan de Voskuilenweg direct achter de huidige gebouwen te liggen en moet eind 2003 klaar zijn. De totale grondoppervlakte bedraagt 12.500 vierkante meter.

Eén nieuw kantoor gaat ruimte bieden aan 72 medewerkers. Verder komen daarin ruimtes voor archief en computers, er komen vergaderlokalen en een kantine. Behalve het kantoorpand worden nog werkplaatsen, een magazijn, een stalling, een buitenopslag, parkeerruimte en fietsenstallingen gebouwd.

Aanvankelijk kozen burgemeester en wethouders voor de vervanging van het huidige complex uit 1953 voor een terrein in het Smidserveld. Maar de wettelijke bescherming van de flora en fauna op die locatie, stond de bouw daar niet toe.

Reageer op dit artikel