nieuws

Grote winkelcentra goede belegging

bouwbreed

Kleine buurtwinkelcentra, tot zo’n 4000 vierkante meter bruto vloeroppervlak (bvo), zijn voor vastgoedinvesteerders weinig aantrekelijke beleggingingen. Meestal is de supermarkt het middelpunt van zo’n centrum. Als deze zich niet sterk profileert, trekt het winkelgebied weinig bezoekers. Gebeurt dit wel, dan zuigt deze de klandizie weg van de andere neringdoenden. Dit kwam naar voren tijdens het vijfde jaarcongres WinkelVastgoed – in Lelystad.

Wel aantrekkelijk zijn centra voor een groter verzorgingsgebied en met een bvo van 5000 tot 10.000 vierkante meter. Die vertegenwoordigen een stabiel concept en naar het zich laat aanzien zal dat ook in de toekomst zo blijven. Overigens blijkt het in de praktijk soms mogelijk kleine buurtcentra om te vormen tot winkelgebieden voor een hele wijk. Er blijkt echter geen standaardoplossing om zulke gebieden succesvol te maken.

Reageer op dit artikel