nieuws

Groningen en Amstelland in clinch over nieuwe projecten

bouwbreed

Projectontwikkelaar Amstelland heeft de wens uitgesproken meer te willen bouwen in de stad Groningen, maar vindt daarbij de gemeente op zijn weg.

Amstelland, die opdrachtgever was voor de bouw van het gloednieuwe, inmiddels officieel geopende winkelcentrum De Westerhaven, zal eerst overeenstemming met de gemeente moeten bereiken over de aanleg van een park dat deels op het dak van het winkelcomplex moet worden gesitueerd.

Wethouder Smink vindt het een vereiste voor verdere expansie van Amstelland, ook ontwikkelaar van de nieuwbouwwijk Piccardthof, dat het ontworpen park zo wordt uitgevoerd als eerder werd overeengekomen. De gemeente stelt hoge eisen aan dit onderdeel, terwijl de projectontwikkelaar een veel simpeler en goedkopere variant in gedachten heeft. Pas nadat het prestigieuze parkcomplex klaar is op de voorwaarden van de gemeente, valt er te praten over nieuwe bouwprojecten.

Er zullen nieuwe onderhandelingen worden gestart om ook het laatste onderdeel van het complex, het park- en tuingedeelte, op beide partijen af te stemmen. Daarbij zal Amstelland zich inschikkelijk moeten tonen, want Groningen zal blijven vasthouden aan het oorspronkelijke ontwerp. Het kostenaspect is voor de projectontwikkelaar inzet van de planwijziging. Als beide partijen tot een vergelijk komen kan in het voorjaar van 2002 met de aanleg worden begonnen.

De ontwikkeling van de Westerhaven mag dan hebben geleid tot een indrukwekkend nieuw winkelcentrum, juridisch is de bouw nog niet afgewikkeld. De komst van een grote parkeergarage heeft in het nabije verleden voor veel problemen gezorgd. Er wordt nog steeds uitgezocht wie verantwoordelijk moet worden gesteld voor de toenmalige immense (water)schade.

Reageer op dit artikel