nieuws

Foster en Natalini maken plannen voor Drentepark in Amsterdam

bouwbreed Premium

Voor de herstructurering van het Drentepark aan de Amsterdamse Zuidas wordt de hulp ingeroepen van vermaarde internationale architectenbureaus. Norman Foster & Partners en Adolfo Natalini maken plannen voor kantoren langs de A10 en woningen aan de rand van het nog uit te breiden Beatrixpark.

De gemeente Amsterdam, Bouwfonds Vastgoedontwikkeling en een combinatie van ING Vastgoed en Blauwhoed Vastgoed hebben donderdag een overeenkomst gesloten over verdichting en herstructurering van het bestaande kantoren- en bedrijvengebied. De plannen voorzien in de bouw van zevenhonderd woningen en bijna 100.000 vierkante meter extra ruimte voor kantoren en bedrijven. Bovendien worden de sportvelden van AFC voorzien van een ondergrondse parkeergarage en een parkgebouw met allerlei voorzieningen.

Volgens de gemeente mist het huidige gebied de zo gewenste ‘hoogwaardige stedelijke uitstraling’. Een kantorenzone langs ringweg A10, woningen met uitzicht op het park en herontwikkeling rond het bestaande Holiday Inn hotel moeten daar verandering in brengen. ‘De overeenkomst onderstreept nogmaals het vertrouwen van de vastgoedmarkt in de ontwikkeling van de Zuidas’, aldus wethouder Stadig van Ruimtelijke Ordening.

Het vernieuwde Drentepark moet een bijdrage leveren aan het doel van Amsterdam van de Zuidas niet alleen een werkgebied, maar ook een aantrekkelijk woongebied te maken. De eigenaren van de reeds bebouwde kavels voeren rechtstreeks overleg met de gemeente over de mogelijkheden voor herontwikkeling.

Reageer op dit artikel