nieuws

Feesten tijdens archtitetuurbiënnale

bouwbreed

Om te voorkomen dat de Architectuur Biënnale alleen voor de kenners interessant is, wordt van 1700 containers een stad gebouwd op de Rotterdamse Lloydpier. In de ruimte kunnen debatten plaatsvinden over architectuur, maar het is de bedoeling dat er ook wordt gefeest. De architectuurbiënnale wordt in september 2002 gehouden in Rotterdam.

Container City wordt een spektakelterrein zo blijkt uit de plannen die gisteren zijn gepresenteerd in de raadscommissie stedelijke vernieuwing. “Architectuur is niet alleen voor techneuten. Door een dergelijk monumentaal gebouw neer te zetten waar tentoonstellingen in kunnen worden gehouden, films te zien zijn en kan worden gedanst, maak je er een feest van de architectuur van. Dat feest duurt in elk geval een paar weekeinden. De tijdelijke stad van containers gaat pas weg als de grond definitief wordt bebouwd”, lichtte Aaron Betsky, directeur van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) in Rotterdam toe.

Reageer op dit artikel