nieuws

Curaçao wil tweede pier voor grote cruiseschepen

bouwbreed Premium

Op Curaçao liggen vergevorderde plannen om een tweede megapier voor grote cruiseschepen te bouwen. Vorig jaar werd de eerste megapier nabij Willemstad door Ballast Nedam opgeleverd.

Ook voor de bouw van een volgende pier lijkt het Amstelveense bouwbedrijf de belangrijkste kandidaat. De Dienst Havenwerken uit Rotterdam presenteerde de bevindingen van een onderzoek naar de meest geschikte locatie aan de havenautoriteiten van Curaçao Ports Authority. Dat de tweede pier ook even buitengaats Willemstad wordt gebouwd, is duidelijk. De vraag is of dit nabij de stadswijk Otrobanda gebeurt of nabij het aan de overzijde van de Annabaai gelegen Punda.

Otrobanda heeft een streepje voor, omdat daar de infrastructuur al voorhanden is sinds vorig jaar de eerste pier in gebruik werd genomen. “Het aanleggen in Punda is een kostbare en risicovolle aangelegenheid”, zo zegt J. Sierhuis, werkzaam bij CPA en voorzitter van de Curaçao Cruise Action Group. Van belang is de aanleg van bunkerfaciliteiten. In het volgebouwde Punda is daar waarschijnlijk geen plaats voor. Bovendien zijn de mogelijkheden beperkt, omdat men zich heeft te houden aan internationale regels nu historisch Willemstad een werelderfgoedstatus heeft.

De bouwkosten van een nieuwe pier worden geschat op 40 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel