nieuws

Britten bouwen Duits ‘recreatie-dome’

bouwbreed Premium

Het Britse bedrijf Xspace gaat een grote ‘dome’ vol recreatie- en retailbedrijven bouwen in het Ruhrgebied. Wanneer de bouw kan beginnen, is nog niet duidelijk.

“We zijn in onderhandeling met de lokale autoriteiten”, zegt een woordvoerster van Xspace, die geen details wil geven over de locatie. Wel zegt zij: “Wij kijken ook in andere landen naar geschikte plaatsen, maar dat is nog maar een globaal onderzoek. Wij zien een grote markt voor dergelijke accommodaties.”

Xspace heeft tot nu toe één groot complex in Milton Keynes ten noorden van Londen. Onder één dak bevinden zich een bioscoop met zestien zalen, een kunstskibaan met echte sneeuw, een enorme klimwand, grote sportscholen, rollerskatebanen en dergelijke faciliteiten. Ook zijn er restaurants en bars, alsmede winkels met aan sport en recreatie verbonden artikelen. “Het gaat niet om een groot winkelcentrum met recreatie, de nadruk ligt op ‘leisure’, aldus de woordvoerster. Het 51.000 vierkante meter grote complex is gebouwd door aannemer Sir Robert McAlpine en heeft 64 miljoen pond (ruim 100 miljoen euro) gekost.

Komend voorjaar begint de bouw van een tweede Xspace-centrum in Leeds. Dat wordt nog groter maar krijgt dezelfde soort voorzieningen.

Reageer op dit artikel