nieuws

Bouw stadshotel Hengelo ligt stil

bouwbreed Premium

De bouw van het stadshotel in Hengelo ligt al drie weken stil. Reden is een verschil van mening tussen de gemeente Hengelo en constructeur Van der Wind uit Waddinxveen over de constructie. Opdrachtgever J. Stegeman uit Nijverdal is er volgens eigen zeggen enkele tonnen bij ingeschoten. Hij gaat ervan uit dat de constructeurs van de gemeente en Van der Wind zeer snel uitkomen, zodat volgende week verder kan worden gebouwd.

Volgens Stegeman spitsen de problemen zich toe op de fundering en kolomconstructie. PTT-kabels en leidingen zaten op enkele onverwachte plekken waar boorpalen de grond zouden ingaan. De gemeente Hengelo verlangde een hulpconstructie. Deze maatregel werkte weer door in de kolomconstructie. De constructeur moest nieuwe berekeningen maken en aanpassingen doen aan de constructie. De meerkosten bedragen volgens Stegeman enkele tienduizenden guldens.

Reageer op dit artikel