nieuws

Boor Birgit op dreef in tunnel onder Weser

bouwbreed Premium

Birgit II heeft in 199 dagen het boorwerk voor de tweede pijp van de Wesertunnel bij Bremen afgerond. Dat is sneller dan verwacht. De boor die Hochtief bij het karwei inzet, is genoemd naar de Nedersaksische staatssecretaris voor economie Birgit Grote. Het consortium dat betrokken is bij de bouw van de tweede tunnelpijp, denkt de werkzaamheden eind 2003 af te ronden. Met het project is een investering van 200 miljoen euro gemoeid. De 1645 meter lange tunnel is voorzien van twee 400 meter lange in- en uitritten. Uit veiligheidsoverwegingen komen tussen beide tunnelpijpen op vier plaatsen dwarsverbindingen.

Hochtief werkt bij de tunnel te Kleinensiel/Dedesdorf samen met de bouwondernemingen Philipp Holzmann, Martin Oetken, Heinrich Hecker en Ludwig Freytag.

Reageer op dit artikel