nieuws

Bobcats nu met airconditioning

bouwbreed

Bobcat gaat de skidsteer loaders van de typen 863, 873 en 963 en de wiellader 864 optioneel uitrusten met airco. De ventilator heeft drie snelheden en het systeem kan een temperatuurverschil overbruggen van maximaal dertig graden Fahrenheit, dat is bijna 17 graden Celsius.

Het aircosysteem, dat in de fabriek wordt ingebouwd, heeft geen enkele invloed op de werking van de machine, behalve dat de machinist het hoofd koel houdt. Het systeem is met uitzondering van het controlepaneel, op geen enkele manier zichtbaar.

Wel wordt een maximum van 3,5 pk van het motorvermogen afgenomen als het systeem volledig in werking is. De airco gebruikt 25 procent frisse lucht en 75 procent gerecyclede lucht.

Het airconditioningsysteem staat op de lange lijst van nieuwe opties, die de G-serie biedt. Die serie is onlangs door Bobcat geïntroduceerd. Bobcat is met grote voorsprong marktleider in skid steers en compacte wielladers.

Reageer op dit artikel