nieuws

Betrokkenen ‘Enci Stop’ met de dood bedreigd

bouwbreed Premium

Drie vrouwelijke bestuursleden van de stichting Enci Stop hebben dinsdag brieven ontvangen waarin zij met de dood worden bedreigd. De politie in Maastricht deelde gisteren mee dat zij de aangifte van een van de bestuursleden in behandeling heeft genomen.

De stichting Enci Stop wil dat de Maastrichtse cementfabriek Enci in 2010 haar activiteiten stopzet om de natuur te sparen. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het winnen van mergel door het afgraven van de Pietersberg. Bij de fabriek werken 1500 mensen.

Voorzitter E. de Haas van Enci Stop laat zich niet bang maken door brieven, die in slecht Nederlands zijn geschreven. “Natuurlijk begrijp ik dat mensen zich zorgen maken over hun werkgelegenheid, maar hier bereik je natuurlijk niets mee.”

In de brieven wordt De Haas en haar medebestuursleden Mourreau en Paulussen te verstaan gegeven dat zij met hun acties moeten stoppen of anders van kant worden gemaakt. De Haas heeft de directie van het bedrijf op de hoogte gesteld van de bedreigingen. De Enci-leiding distantieert zich van de brieven.

Reageer op dit artikel