nieuws

Betoncentrale krijgt KAM-certificaat

bouwbreed

Betonmortelcentrale Gorkum ontvangt op de Betondag in De Doelen in Rotterdam als eerste een KAM-certificaat van de Stichting BMC uit Gouda. De centrale heeft in de afgelopen jaren een kwaliteitssysteem opgezet volgens ISO 9001, een milieuzorgsysteem volgens ISO 14001 en een arbeidsomstandighedensysteem volgens OHSAS 18001. Volgens H. Cornelisse van BMC heeft de integrale toetsing grote voordelen vanwege de samenhang tussen de systemen.

De Stichting BMC is oorspronkelijk opgericht voor de controle van betonmortel en levert zowel product- als procescertificaten. “We zijn aan het nadenken over het certificeren van verharde betonmortel”, aldus Cornelisse. Volgens hem is de combinatie met een arbeidsomstandighedensysteem nieuw in de betonmortelbranche. Veel bedrijven hebben een VCA-veiligheidssysteem om betonmortel te kunnen leveren bijvoorbeeld aan chemische bedrijven.

Reageer op dit artikel