nieuws

Bedrijfstakspecifieke H200-bus

bouwbreed Premium

Hyundai stelt de vernieuwde H200 in ‘bedrijfstakspecifieke’ uitvoeringen voor. Deze lichte bedrijfswagen kan onder meer twee europallets bergen in de laadruimte tot een nuttig laadvermogen van 1420 kilo.

De fabrikant levert drie motoren: een 2,4 liter benzinemotor met multipoint brandstofinjectie die 82 kilowatt ofwel 111 PK levert, en twee turbodieselmotoren van 2,5 liter. De 2.5 TD levert 59 kilowatt/80 PK en de 2.5 TCi met intercooler 73 kilowatt/100 PK. Hyundai past de busuitvoering van de H200 aan vier bedrijfstakken aan, waarvan drie verband houden met de bouw. De wagen komt ook in verschillende pick-up varianten.

Voor schilders en glaszetters staat een wagen met een enkele cabine en een Euroborn-opbouw gereed. De glasrasteel bestaat uit geanodiseerde aluminium profielen die door middel van speciale verbindingshoeken zijn gekoppeld. De profielen zijn voorzien van rubber elementen. De gebruiker kan de dwarsprofielen op twee hoogten zetten. Een speciaal rubber dekt de houten onderplank af die is afgewerkt met een aluminium strip.

Verder levert Euroborn een aluminium imperiaal en een kogelgelagerde laderrol. De gegalvaniseerde stalen glasbevestigingslatten zijn voorzien van rubberprofielen en een handvat.

De glasrasteel meet in de lengte 2260 millimeter; de glasopzet 2000 millimeter. De glasdikte per zijde bedraagt ongeveer 140 millimeter. De opbouw telt vijf stijlen en vier glasbevestigingslatten. Tot en met de laatste dag van dit jaar geeft Euroborn bij aanschaf van een H200 een korting van 695 gulden op de normale prijs van 5195 gulden. De totale prijs van de schilders/glaszetterswagen met 2.5 TD-motor komt dan 32.454 gulden exclusief btw.

Voor de bouwkundige aannemer levert Hyundai een H200 met dubbele cabine. De laadruimte omvat 4 kubieke meter. Het netto laadvermogen komt op 1320 kilo. De zijwanden zijn van een lat-om-lat betimmering voorzien. Laadvloer en wielkasten zijn van betonplex. Hyundai levert de aannemersvariant tot en met de laatste dag van dit jaar met een korting van 400 gulden op de inrichting. De totale prijs van de wagen inclusief 2.5 TD-motor komt dan op 31.831 gulden exclusief BTW.

Werkbank

De installateur biedt Hyundai een H200 aan met een Siat gereedschapsinrichting. De wagen kent verder een uitschuifbare werkbank en hechthouten zijwanden. De laadvloer is van betonplex gemaakt. Het dak is uitgerust met een verzinkt imperiaal met ladderrol en een afsluitbare buizenkoker van 260 centimeter. Het hele systeem laat zich zonder grote moeite overbouwen naar een andere wagen. Tot en met de laatste dag van dit jaar krijgt de installateur die een H200 met 2.5 TD-motor koopt 1485 gulden korting op de inrichting. De totale prijs komt zo op 31.112 gulden uit, exclusief btw.

Reageer op dit artikel