nieuws

Aandeelhouder wil geld topman Bouwpartners

bouwbreed

De Haagse participatiemaatschappij Antea gaat Bouwpartners-bestuurder F. van Zwolle aansprakelijk stellen voor het faillissement van Bouwpartners. Antea, dat een belang had van 10 procent in het detacheringsbureau, eist een schadevergoeding.

Antea-directeur R. de Boeck wil zelf niet inhoudelijk ingaan op de stappen die tegen Van Zwolle worden voorbereid. Curator Rosenberg-Polak, die het faillissement van Bouwpartners afwikkelt, schrijft echter in zijn openbaar verslag aan de rechtbank dat Antea zich bedrogen voelt door de bestuurder en een schadevergoeding wil zien. “De vordering zou onder meer gebaseerd zijn op de stelling dat de participatiemaatschappij onjuist en of onvolledige informatie zou zijn verstrekt ten tijde van haar deelneming en ook daarna”, aldus de curator.

Antea stapte vorig jaar juni tegelijk met de Utrechtse durfkapitalist Parcom Ventures in Bouwpartners. Met hulp van de participatiemaatschappijen moest de ambitieuze detacheerder verder groeien. Dat gebeurde in eerste instantie ook. Een jaar later ging het bedrijf echter over de kop doordat bouwonderneming J&F de Norm, een grote klant van Bouwpartners, de rekening niet meer kon betalen. Overigens is J&F de Norm ook in handen van Van Zwolle.

Bij Antea bestaan twijfels of de Bouwpartners-topman destijds wel eerlijk is geweest over de financiële positie van het bedrijf. Direct na de ondergang van de detacheerder zei directeur De Boeck al “de partijen die verantwoordelijk zijn voor het verlies” te willen aanpakken. Parcom Ventures, dat met een belang van 33 procent in Bouwpartners nog veel meer verloor door het faillissement, onderneemt vooralsnog geen stappen. “Het is niet onze gewoonte om in dergelijke gevallen verhaal te halen”, zegt W. Bouma van Parcom. Ruim een maand geleden liet curator Rosenberg-Polak doorschemeren dat gerechtelijke stappen tegen Van Zwolle niet ondenkbaar zijn.

Reageer op dit artikel