nieuws

Woonwijk bij Thialf nadert voltooiing

bouwbreed Premium

Het Heidemeer project bij ijsstadion Thialf in Heerenveen nadert zijn voltooiing. Het project behelst de komst van een nieuwbouwwijk, een golfbaan en een hotel met tenniscomplex. Het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen wil groen licht geven voor de komst van de zeven laatste woningen in het veelbesproken project. De woningen zijn geplan op kavels van 1000 vierkante meter.

Het Heidemeer-project dateert uit 1987 toen Thialf in grote financiële moeilijkheden verkeerde. De ijshal kampte met tegenvallende bezoekersaantallen en faillissement dreigde. Om het complex meer allure te geven, besloot de gemeente mee te werken aan de komst van een grootschalig bungalowpark bij de hal. Het park zou bestaan uit zeshonderd bungalows, een golfbaan en een hotel met tenniscomplex.

Reageer op dit artikel