nieuws

Vertraging bij bouw spoorviaduct Arnhem

bouwbreed Premium

De bouw aan spoorviaduct de Zijpse Poort in Arnhem loopt minimaal twee maanden vertraging op. Aannemer Dubbers Malden zou in het weekend van 17 en 18 november het oude viaduct slopen en het inmiddels gebouwde deel van het nieuwe viaduct inschuiven op de vrijgekomen plaats. Dit gaat niet door, omdat Railinfrabeheer het treinverkeer dit weekeinde niet stil kan leggen. In dat weekeinde vinden er in Duitsland ook grootschalige werkzaamheden plaats. Hierdoor kan het treinverkeer niet worden omgeleid.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat er langere tijd geen treinen rijden. Hoewel de stillegging van het treinverkeer ruim van tevoren was aangevraagd, heeft Railinfrabeheer volgens de gemeente pas onlangs laten weten dat het niet door kan gaan. Het bedrijf bekijkt nu of de treinen in januari 2002 een weekeinde kunnen worden stilgelegd.

Reageer op dit artikel