nieuws

Unidek en Knapzak zamelen piepschuim in

bouwbreed Premium

Unidek en de stichting Knapzak ontwikkelden een systeem voor de inzameling en het hergebruik van piepschuim. Unidek produceert dit materiaal en Knapzak levert er inzamelsystemen voor, evenals voor folie. Het inzamelen is vooral voor grotere hoeveelheden bedoeld. Ophalen ervan gebeurt tegen een vaste prijs van 150 gulden. De maximale hoeveelheid per vrachtwagen beloopt 110 kubieke meter. Verzamelen gebeurt in knapzakken, eventueel in combinatie met bijbehorende houders. De inhoud van de zakken bedraagt 1000 of 2500 liter. In overleg met Unidek kunnen ook andere zakken worden gebruikt. Aanbieders kunnen het ook zelf bij het bedrijf afleveren. Leveringen uit het buitenland worden alleen aangenomen wanneer de aanbieder of transporteur de benodigde vergunningen kan tonen. Het inzamelsysteem is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 9001 en 14001 en de NPR 5001. Innemen en verwerken van piepschuim gebeurt op basis van zogeheten kwaliteitscontracten. Regulier leveren en ophalen vergt een contract.

Unidek, Gemert, telefoon (0492) 378111; stichting Knapzak, Den Bosch, telefoon (073) 6232333.

Het piepschuim wordt in grote zakken ingezameld.

Reageer op dit artikel