nieuws

Toekomstpas moet imago bouwsectoren verbeteren

bouwbreed Premium

Leerlingen van de opleiding Bouwtechniek van de Elburgse vmbo-school Nuborgh hebben gisteren bij de Stichting Beroepsopleidingen Weg- en Waterbouw in Harderwijk de eerste vijftig exemplaren van de Toekomstpas uitgereikt gekregen.

Deze pas wordt uitgegeven door het samenwerkingsverband Bouwcluster Bouwnijverheid en biedt leerlingen die voor een vervolgopleiding in de bouwnijverheid kiezen een garantie op een stageplaats, een baan en andere voordelen.

Het initiatief voor de pas kwam van de Stichting Beroepsopleidingen Weg- en Waterbouw (SBW) en opleidingsorgaan Bouwradius. Later sloten ook de opleiders voor de meubel- en houtbranche en de afbouw (SPS) zich bij de campagne aan. Met de pas hopen de opleidingsorganen de instroom van vmbo-leerlingen naar hun opleidingen de komende jaren met 10 procent te verhogen.

“Door de vergrijzing en de groeiende werkgelegenheid vissen wij met meer populaire opleidingen in dezelfde vijver naar leerlingen”, verklaart H. Offenberg, medewerker van de werkgroep die de Toekomstpas ontwikkelde. “De pas moet daarom het imago van het werken in de verschillende bouwsectoren verbeteren.”

Bij de 290 opleidingen bouwtechniek op vmbo-niveau in Nederland worden daarom dit schooljaar 14.000 passen verstrekt. Het pasje biedt behalve de leer-werkgarantie ook kortingen op attractieparken en bouwgerelateerde producten zoals bijvoorbeeld doe-het-zelfzaken. Daarnaast geeft de pas toegang tot afgeschermde pagina’s op de bijbehorende internetsite met een vacaturebank en vakantiewerk.

Reageer op dit artikel