nieuws

Tilburgse architect wint IFD-prijsvraag

bouwbreed

Het ontwerp van een tweelaags kantoorpand aan het water heeft de prijsvraag ‘ontwerp het IFD-kantoor (Industrieel Flexibel en Demontabel) van de 21ste eeuw’ gewonnen. Het design is afkomstig van architectenbureau JMW uit Tilburg.

Volgens de vijfkoppige jury, onder leiding van ing. J. Post van XX Architecten uit Amsterdam, voldeed de winnaar het beste aan de opdracht om met het Max 21 unitsysteem van De Meeuw Bouwsystemen uit Oirschot een kantoorpand van 1000 vierkante meter te ontwerpen. De jury werd het pas eens na een mondelinge toelichting van de deelnemers.

Het ontwerp van JMW gaat uit van een poerconstructie, waardoor de units een meter boven het maaiveld liggen. Twee beuken kantoorunits zijn verbonden door een verkeerszone. Aan de achterzijde ligt een houten terras, met een overkapping van houten lamellen.

De opbouw van de unit bestaat uit de betonnen vloer en dakplaat, ondersteund door staalkolommen. De stalen systeem-binnenwanden en gehard glazen scheidingswanden zorgen volgens de ontwerpers voor zowel openheid als privacy.

Reageer op dit artikel