nieuws

Stalen hoogbouw past bij bouwen in de stad

bouwbreed

Staal leent zich goed om stabiel de hoogte in te bouwen. Dat ziet directeur J. Kraus van D3BN Beheer als meerwaarde van staal.

Stedelijke verdichting door hoogbouw geeft de constructief ontwerper een ruime keuzevrijheid. Bij elk nieuw project kan hij namelijk kiezen uit vertrouwde, maar ook minder bekende stalen of hybride stabiliteitssystemen. Daarbij stelt elke locatie vaak extra randvoorwaarden, zeker als het gaat om meervoudig ruimtegebruik in stedelijke gebieden. Voorbeelden van deze ontwikkeling zijn er de laatste tijd te over. De vorm en het constructiesysteem van het gebouw van de Fortis Bank in Rotterdam is bepaald door de locatie. Bij het kantoorgebouw Equinox in Den Haag heeft de wens tot meervoudig ruimtegebruik geleid tot bouwen op de bestaande infraconstructie van de Utrechtse Baan.

Reageer op dit artikel