nieuws

Schouwburg heft verbouwingstoeslag

bouwbreed Premium

De Eindhovense stadsschouwburg verhoogt het komend seizoen de toegangsprijs met een verbouwingstoeslag. Bezoekers moeten voor een kaartje 50 eurocent extra neertellen. Directeur F. Bruins hoopt daarmee een gat van ruim 3 miljoen gulden te dichten op de begroting van een op handen zijnde ingrijpende renovatie en uitbreiding van zijn schouwburg.

Het is de bedoeling het bestaande gebouw grondig op te knappen en er een zaal bij te bouwen. Dat vergt een investering van 63,3 miljoen gulden. Daarvan is 60 miljoen gedekt. Het meeste geld komt van de gemeente. Verder zijn er nog enkele andere potjes waaruit de schouwburg kan putten. Bruins hoopt bovendien op sponsorbijdragen tot een bedrag van 10 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel