nieuws

Plan natuurmuseum eist forse bijstelling

bouwbreed Premium

De ambitieuze plannen voor de verbouwing van het Natuurmuseum in Groningen tot Museum voor Mens, Natuur en Wetenschap zijn teruggedraaid. Het gebrek aan geld is er mogelijk zelfs de oorzaak van dat het museum tijdens de verbouwing een jaar lang moet worden gesloten.

De Rijksuniversiteit Groningen, die niet bereid is extra geld vrij te maken voor het nieuwe museum, dat ontstaat uit een fusie tussen het gemeentelijk Natuurmuseum en drie universitaire musea. Gemeente en universiteit willen 1,2 miljoen gulden extra uitgeven voor de ombouw. Dat is 700.000 gulden minder dan aanvankelijk de bedoeling was. De universiteit is niet bereid dieper in de buidel te tasten dan twee ton. De gemeente neemt een miljoen gulden voor haar rekening.

De houding van de universiteit betekent een onverwachte versobering. Om het tekort te kunnen opvangen, wordt al overwogen het museum tijdens de verbouwing te sluiten.

Reageer op dit artikel