nieuws

Onderzoek naar schade nieuwe weg Deventer

bouwbreed

De gemeente Deventer laat de schade onderzoeken die is ontstaan aan de Snipperlingsdijk, een pas vernieuwde weg tussen de wijk Colmschate en het centrum van Deventer.

De schade is waarschijnlijk veroorzaakt door het heiwerk voor de parkeerkelder onder het nieuwe kantoorgebouw Le Coin. De gemeente stelt de Almelose aannemer Hegeman Bouw verantwoordelijk voor de scheuren die in het wegdek zijn aangetroffen.

“Het is echt zonde, de Snipperlingsdijk was een nieuwe weg die nog maar een jaar in gebruik was. Het is een drukke verbindingsweg”, zegt gemeentewoordvoerster E. Lodder. “Twee weken geleden begon een aantal troittoirbanden te verzakken, maar dat was niet zo alarmerend. Nu zitten er scheuren in de weg die steeds groter worden. Er kan een brommerband in vastlopen. We laten onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat we eraan moeten doen.”

De gemeente en de aannemer overleggen over de schade en wie hiervoor verantwoordelijk is. Het bouwproject bestaat uit een toren van zeven verdiepingen met 27 appartementen en 2000 vierkante meter kantoorruimte. De parkeerkelder is 1000 vierkante meter groot. De totale kosten bedragen 10 miljoen gulden.

De aannemer heeft ten behoeve van de bouw grondwater onttrokken, damwanden getrild voor de parkeergarage en was in de afgelopen week bezig met het heien van de funderingspalen.

De gemeente heeft de scheuren in de weg provisorisch laten dichten. Tot nu toe zijn nog geen klachten van omwonenden bekend over scheuren of verzakkingen in huizen.

Reageer op dit artikel