nieuws

Ondernemer kan zich in oosten presenteren

bouwbreed Premium

Nog tot 25 oktober kunnen ondernemers zich opgeven voor een Nederlandse bouwpresentatie in Roemenië en Bulgarije. Het Exportplatform VROM houdt op 16 november in Boekarest en op 7 december in Sofia bijeenkomsten over bouwen en wonen in de respectievelijke landen.

De nadruk ligt op architectuur, stedelijke ontwikkeling en de bouwkundige uitvoering. Het Exportplatform brengt de Nederlandse deelnemers in contact met plaatselijke functionarissen van bijvoorbeeld architecten- en ingenieursbureaus, aannemersbedrijven en de toeleverende industrie. VROM wijst erop dat Nederland momenteel één van de grote investeerders in Roemenië is en dat veel Nederlandse bedrijven daar hun arbeidsintensieve productie laten doen. Het Export Platform probeert een dergelijke commerciële samenwerking met Nederland uit te bouwen naar dienstverlening en advisering. Er zijn inmiddels al architectenbureaus die ontwerp en tekenwerk uitbesteden aan partners in het zuidoosten van Europa.

Raket Organization & Communication, Luyksgestel, (0497) 542448

Reageer op dit artikel