nieuws

Omnisportcentrum komt er hoe dan ook

bouwbreed Premium

Apeldoorn houdt rekening met meer stijgingen in de kosten voor het Omnisportcentrum dat zij wil bouwen. Het sportcentrum gaat in ieder geval 66,7 miljoen gulden kosten, twintig miljoen gulden meer dan oorspronkelijk was begroot.

Volgens de gemeente is de twintig miljoen gulden nodig omdat btw en grondaankoop duurder zullen uitvallen en omdat een eerder geplande supermarkt niet doorgaat, terwijl die geld in het laatje zou brengen. De gemeenteraad beslist 14 november over de meerjarenbegroting, waarin ook deze kostenstijging is opgenomen.

Naar aanleiding van vragen uit de raad laten B en W doorschemeren dat ze rekening houden met nog meer kostenstijgingen. Zij zetten in op co-financiering met andere partijen, maar zelfs als dat niet lukt, wordt het project niet afgeblazen als het aan het college ligt. Stoppen betekent, na alle financiële inspanningen die tot nu toe zijn verricht, meer schade voor de gemeente dan mogelijke volgende tegenvallers.

Behalve een beslissing over de meerjarenbegroting, valt binnenkort ook een besluit welke van de geselecteerde aannemersconsortia het centrum mag bouwen. Nog drie aannemerscombinaties zijn in de race: Ballast Nedam/Volker Wessels Stevin/Oranjewoud (Capelle aan de IJssel), Libéma (Rosmalen) en Giesbers Groep/Arcadis/ESG (Apeldoorn).

Reageer op dit artikel