nieuws

Natuurbrug over Brabants deel A2

bouwbreed Premium

Dieren kunnen over twee jaar ongehinderd de rijksweg A2 (Den Bosch-Eindhoven) oversteken. Tussen Boxtel en Best bouwt Rijkswaterstaat het eerste ecoduct van Noord-Brabant.

Dassen, reeën, vlinders, bosvogels en andere dieren kunnen dan oversteken naar andere natuurparken binnen het Groene Woud, het natuurgebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.

Door de grote variatie aan landschap en natuur leven in Het Groene Woud veel soorten planten en dieren. Het gebied telt wel 27 soorten dagvlinders en behoorlijk wat reeën en dassen. Er zijn ook plannen om grote grazers los te laten. De A2 vormt nu een belangrijke barrière voor veel diersoorten. Voor reeën en dassen kan de oversteek dodelijk zijn; andere diersoorten zoals amfibieën en dagvlinders beginnen niet eens aan de oversteek.

De natuurbrug, zo’n 35 meter breed, kost circa twintig miljoen gulden. Het geld komt van Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Brabant en het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Binnenkort wordt de samenwerking officieel bekrachtigd.

Reageer op dit artikel