nieuws

Na 2004 miljoenen meer voor bouw van ecoducten

bouwbreed Premium

Minister Netelenbos (verkeer) reserveert na 2004 aanzienlijk meer geld voor de bouw van ecoducten en andere maatregelen die de versnippering van natuurgebieden moeten tegengaan.

Het jaarbudget voor ‘ontsnippering’ wordt opgevoerd tot 25 miljoen gulden. Tot voor kort was dat nog 10 miljoen. Dit jaar had Verkeer en Waterstaat al 17 miljoen beschikbaar en volgend jaar 18 miljoen. In 2003 en 2004 liggen de beschikbare budgetten op 14 miljoen gulden. Tot 2004 worden 139 projecten ter hand genomen. Daarbij wil het ministerie zoveel mogelijk samenwerken met andere overheden. Rond het ecoduct De Mortelen over de A2 in Noord-Brabant is die opzet geslaagd.

Door samen te werken met het ministerie van Landbouw en de provincie kwam meer budget beschikbaar, met als gevolg dat een aanzienlijk groter ecoduct kan worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel