nieuws

Met Sealed Air pakt iedereen deskundig in

bouwbreed Premium

Binnen enkele minuten is iedereen een verpakkingsdeskundige, garandeert Sealed Air. De deskundige in spé moet dan wel de zogeheten Instapak Quick schuimverpakking gebruiken. Het materiaal bestaat uit vloeistof die in enkele seconden expandeert tot een verpakking die het product omsluit. De verpakking neemt weinig opslagruimte in beslag omdat het materiaal tot 200 keer het oorspronkelijke vloeistofvolume uitzet.

Sealed Air beveelt het product vooral het kleine en middelgrote bedrijf aan. De verpakking moet voor gebruik opgewarmd. Dat gebeurt in een verwarmer annex opbergkast. Die neemt om 250 Watt aan elektriciteit op. Het materiaal bestaat uit twee componenten die na het verbreken van een verzegeling mengen. Daaruit ontstaat watergeblazen schuim waaruit geen cfk’s of hcfk’s vrijkomen. Tijdens het expanderen wordt de verpakking in de doos gelegd waarop vervolgens het te verzenden product komt. Op het product komt een tweede expanderende zak waarna de flappen van de doos worden gesloten. Na gebruik wordt het schuim tot zo’n 10 procent van het oorspronkelijke volume samengeperst en wordt als normaal bedrijfsafval verwijderd.

Sealed Air, Nijmegen, telefoon (024) 3710111

Reageer op dit artikel